Zelfvertrouwen vergroten? 6 krachtige manieren om je zelfvertrouwen te vergroten!

Met zelfvertrouwen kun je de halve wereld veroveren. Mensen met zelfvertrouwen worden bewonderd door anderen en inspireren anderen om ook zelfvertrouwen te hebben. Deze mensen weten dat ze in staat zijn om alle moeilijkheden die ze tegenkomen te overwinnen. Mensen met zelfvertrouwen bekijken dingen van de positieve kant, ook als het even tegenzit. Ze zijn ook tevreden met zichzelf en respecteren zichzelf. Zou het niet geweldig zijn als jij ook vol zelfvertrouwen zou kunnen zijn, niet alleen nu maar elke dag weer opnieuw? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ook jij kunt dat bereiken, je moet je zelfvertrouwen vergroten en daar gaat dit artikel over.

zelfvertrouwen vergrotenMet een laag zelfvertrouwen, hoef je echt geen levenslang te hebben. Zelfvertrouwen kun je namelijk leren, op oefenen en beheersen, net als elke andere vaardigheid. Zodra je het beheerst, zal je leven zeker ten goede veranderen.

Het komt eigenlijk op het volgende neer: Als jij zelf nog niet eens in jezelf gelooft, waarom zou een ander dat dan wel doen?

Ga aan de slag met de tips in dit artikel. Dus niet gewoon lezen en vergeten, maar echt actief ermee aan de slag, elke dag vanaf nu.

Misschien moet je in het begin wel doen alsof, zodat je alleen maar zelfverzekerd lijkt. Uiteindelijk zul je steeds meer je zelfvertrouwen vergroten als je dit echt serieus gaat doen. Met wat tijd en oefening (het gebeurt echt niet binnen een dag!), kun jij ook zelfverzekerd worden, zowel van de buitenkant als de binnenkant. Iemand die door anderen wordt bewonderd en tegen wie anderen “Ja!” zullen zeggen.

Tip 1 om je zelfvertrouwen te vergroten: Vermijd negativiteit en omarm positiviteit

Dit is het moment waarop je kritisch gaat kijken naar de mensen om je heen, inclusief familie en vrienden. Het is niet eenvoudig, maar het is nu het moment om serieus te bekijken of je bepaalde mensen die een negatieve invloed hebben op jouw welzijn en zelfvertrouwen, niet beter kwijt bent dan rijk. Zelfs als je alleen maar tijdelijk geen contact hebt met de beroepspessimist, dan kan dat al een wereld van verschil uitmaken bij de mate van succes van jouw groeiproces van zelfvertrouwen vergroten.

Wees positief, zelfs als je dat nu nog helemaal niet bent. Straal positiviteit en enthousiasme uit bij je contact met anderen en ga vol overtuiging aan de slag met je project zelfvertrouwen vergroten. Richt je niet langer op de problemen in je leven, maar ga je richten op oplossingen en breng verbeteringen aan.

Tip 2: Verander je lichaamstaal en je uitstraling

Denk bij deze tip van zelfvertrouwen vergroten aan houding, glimlachen, oogcontact en manier van praten. Door gewoon alleen maar je schouders naar achteren te doen, geef je anderen de indruk dat je zelfvertrouwen hebt. Een glimlach zorgt er niet alleen voor dat je jezelf beter voelt, maar anderen gaan zich ook op hun gemak voelen bij jou. Stel jezelf eens iemand voor met een goede houding en een glimlach en je zult merken dat je aan iemand denkt die zelfvertrouwen heeft.

Kijk degene aan met wie je praat, in plaats van dat je naar de grond kijkt. Oogcontact straalt zelfvertrouwen uit. Praat langzaam. Iemand die de tijd neemt om langzaam en duidelijk te praten, voelt zich zelfverzekerder en straalt meer zelfvertrouwen uit. Nog een pluspunt is, dat anderen daadwerkelijk kunnen verstaan wat je zegt.

Doe wat extra’s en zorg dat je haar goed en netjes zit, dat je netjes geschoren bent en goed gekleed bent. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij jezelf beter voelt over jezelf, maar anderen zullen jou ook zien als succesvol en vol zelfvertrouwen. Extra tip: als je nieuwe kleren hebt gekocht, oefen er eerst thuis mee. Zo voorkom je dat je eventueel voor schut staat buitenshuis (inkijk of zo…).

Tip 3: Falen is geen optie en laat geen negatieve gedachten toe

Geef nooit op en neem geen genoegen met mislukkingen. Voor alles is een oplossing, dus waarom zou je dan de handdoek in de ring willen gooien? Maak dit tot je nieuwe motto. Als je slaagt ondanks alle tegenslagen, dan is dat erg goed bij het zelfvertrouwen vergroten.

Een laag zelfvertrouwen wordt vaak veroorzaakt door negatieve gedachten die in je hoofd blijven rondspoken. Als je continu jezelf de grond in boort en tegen jezelf zegt dat je niet goed genoeg bent, niet aantrekkelijk genoeg, niet slim genoeg, handig genoeg, noem maar op, dan creëer je uiteindelijk een self-fulfilling prophecy. Je wordt dan precies datgene wat je over jezelf denkt en dat is niet goed. Je doel is zelfvertrouwen vergroten en niet verkleinen. De volgende keer dat je een negatieve gedachte krijgt, buig je deze om naar een positieve. Deze positieve gedachte hou je vast tot het een boost wordt voor je zelfvertrouwen.

Tip 4: Wees op alles voorbereid

Leer alles wat er te leren valt op jouw vakgebied, over je werk, of wat er dan ook belangrijk is voor je. Als je voorbereid bent, en alle kennis tot je beschikking hebt, zal dat gigantisch je zelfvertrouwen vergroten.

Tip 5: Voor de moeilijke momenten, als niets werkt, maak een succeslijst om je zelfvertrouwen te vergroten

Het leven zit vol uitdagingen en er zijn momenten dat het moeilijk is om zelfvertrouwen te hebben. Ga er nu voor zitten en maak een lijst van alle dingen in het leven waar je dankbaar voor bent en een andere lijst van dingen waar je trots op bent dat je dat hebt bereikt. Als je lijsten klaar zijn, plak je ze op de deur van je koelkast, op de muur bij je bureau, op de spiegel in de badkamer of waar dan ook. Het maakt niet echt uit waar, als je ze maar vaak ziet en jezelf er vaak aan herinnert wat voor geweldig iemand jij echt bent. Als je je zelfvertrouwen voelt afnemen, kijk dan naar deze lijsten, laat tot je doordringen wat er staat en laat je inspireren door jezelf.

Tip 6: Maak gebruik van de kennis en ervaring van een expert

Ik ga ervan uit dat je echt je zelfvertrouwen wilt vergroten, anders was je hier immers niet terechtgekomen. Met alleen zelfvertrouwen vergroten, ben je er natuurlijk nog niet. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het een blijvende verandering is, toch?

Een tijd geleden was ik op de website van Frank de Moei. Frank is een coach en trainer met jarenlange ervaring. Zijn jarenlange ervaring heeft Frank op geniale wijze in een e-cursus blijvend zelfvertrouwen weten te verpakken. Dus niet alleen je zelfvertrouwen vergroten, maar ook ervoor zorgen dat dit blijvend is. Wil je ook mijn e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen review lezen?

Als je zelfvertrouwen op peil is, kun je veel meer uit het leven halen, dan wat je nu doet. Stel je eens voor dat je na succesvol zelfvertrouwen vergroten, zou blaken van het zelfvertrouwen en dat een te laag zelfvertrouwen geen struikelblok meer voor je zou zijn. Zou het niet geweldig zijn als je met behulp van een de cursus blijvend zelfvertrouwen jouw doel van zelfvertrouwen vergroten, zou kunnen bereiken?

Met cursus blijvend zelfvertrouwen heb je alles tot je beschikking wat je nodig hebt om jouw doel te kunnen bereiken! De cursus blijvend zelfvertrouwen bestaat uit een programma van slechts 12 weken. In minder dan 3 maanden kun jij dus blijvend je zelfvertrouwen vergroten! Vergelijk dat maar eens met jarenlange wekelijkse sessies…

Wil jij echt succesvol je zelfvertrouwen vergroten? Dan kan ik je de cursus blijvend zelfvertrouwen van Frank de Moei van harte aanbevelen.

Klik nu hier om direct naar de website van Frank de Moei te gaan >>

Ik wens jou alvast heel veel zelfvertrouwen toe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *